З чотириденним робочим візитом в Україні перебував директор Євро-2012 Мартін Каллен. Зокрема, він відвідав Львів, Івано-Франківськ, Трускавець. Високопосадовий представник Європейського футбольного союзу ознайомився з готельною та транспортною інфраструктурою Західної України, а також із перебігом будівництва нового стадіону та реконструкції аеропорту Львова. Львівський міський голова Андрій Садовий визнав, що місто має проблеми з будівництвом стадіону, котрі описано у звіті УЄФА, і він вважає їх критичними.

 

Якщо коротко, то УЄФА не вірить, що стадіон у Львові здадуть у заплановані терміни — влітку 2011 року.

«Так, у процесі будівництва стадіону є чимало труднощів. Так, у нас є багато проблемних робочих питань з «Азовінтексом», на що нам звертає увагу УЄФА і про що йдеться у цьому звіті. Таке відбувається під час реалізації будь-якого великого проекту. І жорсткі оцінки експертів УЄФА також не дивина для нас. Ми працюємо в такому режимі з фахівцями європейської футбольної асоціації ось уже два з половиною роки. І критичні зауваження УЄФА для нас є допомогою, а не перешкодою», — заявив Львівський голова.

Також А. Садовий вважає, що вихід на поверхню таких звітів — це провокація проти міста: «Для нас є дивною і відверто скандальною чергова спроба дискредитації Львова стосовно підготовки до Євро-2012».

«Ми вже звикли, що такі речі систематично з’являються протягом усього часу підготовки, особливо після позитивних для нашого міста сигналів. Декілька днів тому Львів відвідав директор Євро-2012 Мартін Каллен і ми отримали його позитивні оцінки. Упродовж усього часу в ЗМІ систематично «зливаються» конфіденційні звіти УЄФА саме щодо Львова. Це цілеспрямовані дії проти нашого міста і проти Західної України. Працювати в такому режимі, коли постійно очікуєш удар у спину, дуже непросто», — цитує Садового zaxіd. net.