На всеукраїнському рівні проведено титанічну роботу з формування бюджетів 12036 сільських і селищних рад, зважаючи на їх специфіку і географію. Про це йшлося на зустрічі трьох народних депутатів від БЮТ Миколи Трайдука, Сергія Подгорного і Романа Забзалюка з миколаївськими журналістами.
Вони торкнулися тем реформування органів місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, майбутніх виборів, ставлення обласної влади, сільських і селищних рад до нового бюджету.
Учасники прес-конференції поінформували про створення двох дуже важливих громадських організацій — Всеукраїнської асоціації міст України і Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, що дасть можливість узагальнювати існуючі на місцях проблеми й ефективно вирішувати їх на державному рівні.
Обласна влада, на думку народних депутатів, зустрічає в багнети нововведення з тієї причини, що не хоче втрачати контроль над формуванням і розподілом бюджетних коштів. Як повідомив Роман Забзалюк, у нього є письмові підтвердження того, що в Миколаївській області сільським і селищним головам «наполегливо рекомендують не вступати в асоціацію. Із 304 миколаївських сільських і селищних рад 211 вже отримали такі усні рекомендації...» Народні обранці висловили невдоволення з приводу того, що голова обласної ради Тетяна Демченко не знайшла часу зустрітися з ними й обговорити настільки важливі для області питання.
Миколаїв.