Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яцеком Ключковським.
Під час зустрічі було обговорено коло питань, пов’язаних із співпрацею України та Польщі в різних сферах та напрямах. Особливу увагу було приділено перспективам розвитку українсько-польських відносин на міжпарламентському рівні. З огляду на те, що в Європі є чітке розуміння ролі та значення парламентаризму, пан Ключковський погодився зі своїм співрозмовником стосовно необхідності збереження дієздатності українського парламенту, особливо під час передвиборної кампанії. В. Литвин укотре наголосив на тому, що Верховна Рада України під час президентських перегонів має бути інститутом, який слугував би запобіжником розвитку подій в небажаному, негативному, напрямку.
Сторони обговорили також питання співпраці України з Міжнародним валютним фондом, перспективи європейської інтеграції України та варіанти розвитку подій під час президентської кампанії. На думку В. Литвина, «вибори мають другорядне значення, набагато важливіше — що буде з країною та українським суспільством після них. «Адже Європа зацікавлена в тому, щоб Україна була стабільною та передбачуваною», — зауважив керівник українського парламенту. В свою чергу, посол зазначив, що в дружніх країнах Європейського Союзу, до яких належить Польща, переймаються тими процесами, які відбуваються в Україні, і щиро вірять в те, що вона подолає всі політичні та економічні негаразди.
Прес-секретар Голови Верховної Ради України.