Фахівці Львівського обласного управління у справах захисту прав споживачів підбили підсумки оздоровчого сезону. Протягом трьох літніх місяців вони проінспектували 19 дитячих оздоровчих закладів. У 15 з них виявлено порушення санітарних норм та недотримання вимог нормативних документів, повідомляє сайт Держспоживстандарту України.
Насамперед спеціалісти управління звертали увагу на організацію харчування. Під час перевірок було виявлено, що продукти для кухні не мали необхідних супровідних документів, зокрема, сертифікатів відповідності. Крім того, їх зберігали з порушенням санітарних норм, у деяких випадках до столу школярам подавали прострочену продукцію.
Кухарі не зважали на вікові норми харчування дітей і зменшували порції. Крім того, малюкам пропонували спред замість масла, а також рибні консерви та піцу — продукти, які спільним наказом Міністерства освіти та Міністерства охорони здоров’я заборонені до вживання в організованих дитячих колективах.