Міжнародна асоціація аматорського боксу (AІBA) створила власну професіональну лігу — World Serіes Boxіng, презентацію якої провели ще перед стартом чемпіонату світу 2009 року серед чоловіків у Мілані. Створення World Serіes Boxіng (WSB) було ратифіковано на засіданні виконкому AІBA ще в лютому цього року. Планується, що в різних містах Європи, Азії та Америки будуть створені 12 команд, котрі на початку сезону проведуть змагання на своїх континентах. Потім у серії плей-оф визначиться команда-переможець і чемпіони в п’яти вагових категоріях: 50—54 кг, 57—61 кг, 68—73 кг, 80—85 кг і понад 91 кг .
Змагання проходитимуть за коловою системою. Команди проведуть по дванадцять матчів (кожна проти кожної), по дві зустрічі вдома й у гостях. Переможці і кращий колектив із другого місця, вийдуть до «Фіналу чотирьох», де визначиться чемпіон WSB.
За правилами, на контракті в командах можуть знаходитися не менше десяти, але і не більше двадцяти боксерів. А ще обов’язковою умовою є наявність у команді легіонерів (не менше трьох і не більше шести). Після завершення командного чемпіонату буде проведено особистий залік, у якому в фіналах зустрінуться по два найкращих боксери за рейтингом WSB.

Повідомляється, що також можливе проведення виставкових боїв. Боксери виступатимуть без шоломів і майок, формула бою — п’ять раундів по три хвилини. Перший сезон WSB стартує в листопаді 2010 року і завершиться в лютому 2011 року. Учасники відбиратимуться за підсумками чемпіонату світу-2009 у Мілані.