Футбол. Чемпіонат Іспанії. 4-й тур. 22 вересня.
«Расинг» (Сантандер) — «Барселона». 1:4. Голи: Сірано, 73 — Ібрагімович, 20, Мессі, 24, 63, Піке, 37. «Барселона»: Вальдес, Дані Алвеш, Пуйоль, Піке (Маркес, 57), Абідаль, Гаві, Яя Туре, Кейта, Мессі (Іньєста, 54), Ібрагімович (Педріто, 53), Анрі. Тренер — Госеп Гвардіола.
Каталонці почувалися на полі суперника, а точніше, в його карному майданчику, мов удома. В першому таймі впродовж шести хвилин «Барселона» забила три (!) м’ячі. Оборона «Расинга» була геть безпорадною. І це при тому, що «Расинг» має репутацію команди непоступливої, колючої, котра вміє терпіти і прагне до гострих контрдій. Попервах господарі було спробували тиснути на позиції синьо-гранатових. Але ті відмахнулися, і ляпас, як бачимо, вийшов надто болючим і дзвінким.
Високий темп, злагоджені командні дії, завидна індивідуальна майстерність, чудова реалізація — саме ці чесноти стали складовими вражаючої переваги «Барселони». Після перерви вона продовжувала володіти ініціативою. Але швидкості впали. На перший план вийшла гра на техніку. Щоправда, каталонці дістали проблему  — травмувався лідер їхніх атак Златан Ібрагімович. Кажуть, вибув з лав принаймні, на півтора тижні.
Отже, «Барса» мала чудову розминку в місті на березі Біскайської затоки. 26 вересня у неї — ще один матч національного чемпіонату, знову в гостях, проти «Малаги». А потім зустріч вже на іншому рівні — з чемпіоном України. От з таким, м’яко кажучи, непростим суперником зустрінеться наступного вівторка на знаменитому стадіоні «Камп Ноу» у матчі групового турніру Ліги чемпіонів київське «Динамо».
Але що поробиш — грати треба, як слід настроюватися психологічно і, головне, нічого не боятися. Знову в «Динамо» Андрій Шевченко. Він разом із Олександром Шовковським, либонь, розкажуть своїм молодшим колегам, як у розіграші Кубка європейських чемпіонів 1997 року кияни «розривали» «Барселону» і вдома (3:0), і в гостях (4:0). Після невдачі в Києві тодішній наставник іспанського клубу Луї ван Галь пообіцяв вдома зняти з «Динамо» скальп. Але після того матчу іспанська преса написала, що Шева зняв з «Барси» штани. Та то вже дуже давні події. Хоча принципи протистояння іменитим не змінюються.
До речі, й «Расинг» у другому таймі таки забив грізному супернику. Оскар Сірано грунтовно розібрався з обороною гостей. І нагадав банальну істину, що тільки сміливі беруть міста і діють гідно. Інакше досвідчений суперник одразу помітить невпевненість і...