Народний депутат України від фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Сергій Гриневецький вніс проект закону України «Про внесення змін до Закону України «Про основи національної безпеки України».
Внесення змін до зазначеного закону обумовлено значною зміною зовнішньополітичних реалій як у геополітичному, так і у регіональному вимірі, ставленням до України її політичних партнерів та ситуацією, що склалася на європейському континенті. На переконання автора законопроекту, зазначені зміни об’єктивізують роль і місце України в європейському та євроатлантичному просторі безпеки. Внесення запропонованих змін має на меті створити кращі умови для виваженого та рівноправного діалогу з укрїнськими партнерами та сусідами у сфері безпеки. Також вбачається, що з прийняттям законопроекту нової позитивної якості набуде діалог України з Російською Федерацією з тих питань, які раніше не знаходили порозуміння у відносинах між двома державами.
У запропонованій редакції проекту передбачено внесення змін до статей 6, 8 Закону України «Про основи національної безпеки України» щодо зовнішньої політики держави у сфері національної безпеки, а також визнання такою, що втратила чинність, Постанови Верховної Ради України «Про питання вступу України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО)» від 6 березня 2008 року №126-VІ.
Прес-служба Народної партії.