Фракція Партії регіонів вимагає негайного припинення депутатських повноважень нунсівця Геннадія Москаля у зв’язку з його призначенням на посаду заступника міністра внутрішніх справ, начальника ГУВС Автономної Республіки Крим. Відповідну заяву фракції під час учорашнього брифінгу оприлюднив Нестор Шуфрич.
За словами депутата, позиція Геннадія Москаля викликає подив, адже саме він неодноразово виступав за зняття депутатської недоторканності та проти суміщення депутатського мандату з іншою діяльністю.
«На жаль, ми маємо констатувати, що Геннадій Москаль просто боїться втратити недоторканність. Боїться відповідальності за ті провокативні дії, які, очевидно, готує в Криму». Вони, за словами Нестора Шуфрича, загострюють відносини між татарською та іншими національностями, які проживають в АРК. Депутат вважає, що справжнє завдання Москаля — це очолити в Криму виборчий штаб Юлії Тимошенко.
Депутат наголосив, якщо у Геннадія Москаля не вистачить духу скласти депутатські повноваження, то вони звернуться до Голови Верховної Ради Володимира Литвина з вимогою зробити це у судовому порядку.