У Дніпропетровську це був другий за розмірами речовий ринок, який офіційно називався торговельно-виставковим комплексом «Слов’янський базар». Пожежа спалахнула близько 16-ї години у кіоску з шаурмою, який стояв впритул до будівлі комплексу. Пробравшись всередину споруди, облаштованої пластиком, вогонь швидко побіг торговими рядами з легкозаймистим товаром. За короткий час вигоріло все на площі майже два гектара, перекриття впало. Врятувати вдалося зовсім мало краму — їдкий дим виганяв людей на вулицю.

За уточненими даними управління МНС, потерпіло дев’ять осіб, які з різними ступенями опіків і отруєнням чадним газом потрапили до лікарень.
За словами начальника ГУ МНС в області Віктора Бутківського, пожежі було присвоєно найвищий, п’ятий рівень складності. На її ліквідації працювали 22 одиниці техніки і понад 300 чоловік особового складу МНС, майже 100 осіб і 26 одиниць техніки міських служб. Підрозділам МНС вдалося локалізувати вогонь на території речового ринку, що було надзвичайно важливо, бо по сусідству з ним розташовані автозаправна станція, житлові будинки, неподалік — центральний ринок «Озерка», залізничний і автовокзал. Пожежу гасили майже чотири з половиною години.
Працівники ринку, який був розрахований майже на тисячу торгових місць, створили ініціативну групу для захисту своїх інтересів.
«Ми з дружиною втратили роботу і розорились, — бідкався підприємець Віктор Кармишев. — Вогонь поглинув наші чотири контейнери з товаром майже на 700 тисяч гривень по закупівельних цінах. Страховки нема, є тільки угода з дирекцією ринку. А у людей на мільйони пропало...».
У секторі зв’язку з громадськістю Дніпропетровського міського Управління УМВС України в області зазначили, що попередня причина пожежі необережне поводження з вогнем, загорання олії в павільйоні «Шаурма». Власник павільйону встановлюється. Порушено кримінальну справу.
 
Дніпропетровська область.