Три ножові поранення невстановленими особами було завдано головному лікарю санаторію імені Горького Тетяні Малихіній. Їй надано медичну допомогу. Це уже третій замах на її життя за останні два роки. Раніше її побили невідомі бейсбольною битою, влітку нинішнього року біля дверей її квартири було виявлено вибуховий пристрій. 

Розташовані на морському березі землі оздоровниці привертають увагу забудовників, які намагаються всіма правдами і неправдами заволодіти ділянками у районі санаторію. Шість років тому, під час керівництва містом Руслана Боделана, міська рада виділила гектар території під будівництво котеджного містечка.

З призначенням на посаду головного лікаря Тетяни Малихіної проти земельних рейдерів почалася активна боротьба. Нещодавно міська рада ухвалила рішення про оголошення паркової зони оздоровниці пам’яткою садово-паркового мистецтва, яку забороняється використовувати для будь-яких цілей, за винятком рекреаційних.

Позиція Тетяни Малихіної з порятунку зеленої зони оздоровниці і підтримка цієї позиції міською радою не дають, мабуть, спокою тим, хто мріє відхопити шматок заповідної землі в курортній зоні Одеси.

 

Одеська область.