Громадянин Російської Федерації Роберт Тедеєв, який брав участь у бандитських розборах у Голосіївському парку Києва, називає себе двоюрідним братом народного депутата від Партії регіонів Ельбруса Тедеєва. Про це вчора під час прес-конференції повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. За його словами, Роберта Тедеєва міліція затримала 22 вересня.
«Кримінальні авторитети, що зараз перебувають у Російській Федерації і на Кавказі, не маючи можливості постійно перебувати в Україні, здійснюють спроби впливати на обставини в Україні, використовуючи зв’язки з членами колишнього бандитського угруповання, зокрема і з народним депутатом України Ельбрусом Тедеєвим, який протягом 90-х, з початку 2000-х років вважався, за даним баз МВС України, членом організованого злочинного угруповання «Солохи», очолюваного нині покійним Савлоховим Борисом», — заявив міністр МВС, слова якого цитує інформаційний портал «proUA».
Нагадаємо, 11 вересня в Києві під час «бандитських розборів» було важко поранено трьох учасників конфлікту. Як згодом підтвердило МВС України, на місці стрілянини також був присутній родич депутата Ельбруса Тедеєва, Роберт. Утім, сам Ельбрус Тедеєв спростував інформацію, що у нього є брат на ім’я Роберт. Партія регіонів заявила, що спроба приписати депутата Тедеєва до перестрілки в Голосіївському парку — провокація.
Крім того, на прес-конференції Юрій Луценко відзначив, що останнім часом МВС зірвало кілька збіговищ кримінальних авторитетів, які, користуючись відсутністю «злодіїв у законі», намагалися перерозподілити сфери впливу в Україні.