Вісімсот тисяч гривень виділили протягом нинішнього і минулого років з бюджету Вінниці на лікування хворих на гепатит С.

— Лікувати його дуже дорого, — каже начальник управління охорони здоров’я Вінницької міськради Тамара Васильчук. — Але наші пацієнти отримують допомогу. Управління охорони здоров’я запропонувало на розгляд сесії міськради Положення про надання допомоги хворим на гепатит С коштами з міського бюджету: 25 відсотків вартості ліків сплачує пацієнт, решту грошей надає бюджет. Депутати підтримали ініціативу.

Пацієнтів, які потрапляють під програму супроводу лікування за кошти бюджету, визначають в інфекційному відділенні міської клінічної лікарні № 1 та на кафедрі інфекційних хвороб Вінницького національного медичного університету. Загалом курс лікування становить 48 тижнів. Переривати його не можна, наголошують лікарі, бо не буде належної віддачі. На місяць для лікування потрібно три ампули ліків. Першу з них купує хворий, нині вона коштує 1,5 тисячі гривень, решту закуповують за кошти міського бюджету.

Троє вінничан вже завершили курс лікування, ще 14 прийматимуть ліки до кінця нинішнього року.

Як повідомили у міськраді, кошти на лікування хворих на гепатит С будуть виділяти і в наступні роки.

 

Вінницька область.