Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону «Про питну воду та питне водопостачання». Законопроектом (реєстр.  №4671) передбачається вдосконалити правові та економічні засади діяльності у сфері питного водопостачання та водовідведення.
Зокрема, пропонується доповнити принципи державної політики у сфері питної води та питного водопостачання щодо вжиття заходів запобіжного характеру для охорони систем водовідведення та очищення стічних вод як об’єктів життєзабезпечення і стратегічного значення, інформування про їх стан. На засіданні комітету наголошувалося, що документ містить норми про відповідальність за несвоєчасну та неповну оплату споживачами послуг з водопостачання. Так, за проектом, підприємствам питного водопостачання надається право припиняти споживачу надання послуг з питного водопостачання (якщо останньому не встановлюється рівень екологічної броні питного водопостачання) у разі внесення споживачем не в повному обсязі плати за використану питну воду.
Пропонується також включити до завдань державного обліку у сфері питної води та питного водопостачання дані про довжину водопровідних і каналізаційних мереж, наявність очисних споруд питної води та стічних вод, їх продуктивність; відсоток охоплення населеного пункту централізованим водопостачанням й водовідведенням.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.