Кабінет Міністрів України на вчорашньому засіданні переймався проблемами вищої освіти — розглянув ініціативи про внесення змін до нормативно-правової бази, що регулює вищу освіту, а також зміни до Закону «Про вищу освіту». 
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко запропонувала надати спеціальний статус фінансовим ресурсам, які виші отримують від навчання студентів на контрактній основі. «Нам потрібно, готуючи бюджет до першого і другого читання і думаючи про прийняття спеціальної постанови, надати спеціальний статус цим фінансовим ресурсам, подумати, як вони вплітаються у баланс, як вони можуть використовуватися і як спростити всі процедури їх використання», — зауважила прем’єр.
Глава уряду також доручила міністерствам економіки, юстиції та охорони навколишнього середовища розробити положення про спеціальний статус земель, що перебувають у користуванні вищих навчальних закладів. За її словами, відповідні положення мають бути внесені до закону про вищу освіту. «Сьогодні є ситуація, коли місцева влада у будь-який момент може забрати землю у вузу. Грабувати вузи, я вважаю, — це некоректно», — сказала Ю. Тимошенко.
Наступні доручення прем’єра, які було дано під час засідання уряду, — передбачити Міністерству фінансів у проекті держбюджету на 2010 рік видатки на науково-дослідницьку діяльність як захищені статті, а Міністерству освіти і науки та Міністерству економіки провести списання старого обладнання вищих навчальних закладів.
Вл. інф.