Після закриття вечірнього засідання Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив на брифінгу, що вживатиме всіх заходів, щоб запобігти знищенню інституту парламентаризму і руйнації країни.
«Будь-які плани зруйнувати країну через руйнування інституту парламентаризму не пройдуть, — сказав В. Литвин, коментуючи події у парламенті. — Сьогодні відбувається свідомий цілеспрямований процес руйнації залишків стабільності та передбачуваності в країні».
В. Литвин висловив переконання, що саме український народ має висловити свою позицію з цього приводу. «Процес розбалансованості, безчестя і протистояння набирає небачених розмірів і розмаху, — додав він. — Далі так тривати не може, це неприпустимо. Необхідно все зробити, аби не допустити подальшого знищення країни і погіршення настроїв, відчуттів і самопочуття людей».
Глава парламенту запевнив, що робитиме «все можливе і неможливе», щоб не допустити реалізації сценаріїв досягнення поставлених завдань під час президентської кампанії та щоб не допустити розвитку подій в Україні за непередбачуваним і неконтрольованим сценарієм. Він зауважив, що депутатам було запропоновано декілька компромісних варіантів розгляду питання, проте жоден з них не дістав підтримки, хоча до початку вечірнього пленарного засідання жодних заперечень не було. «Це більше, ніж блокування трибуни», — підсумував В. Литвин.
Керівник парламенту нагадав вимоги Конституції та Регламенту Верховної Ради: кожен депутат особисто голосує на пленарних засіданнях. «Треба раз і назавжди поставити крапку в цьому питанні — якщо всі виступають за підвищення соціальних стандартів, то вважаю правильним, коли кожний депутат, як того вимагає стаття 84 Конституції, публічно висловить свою точку зору з цього приводу, — зазначив В. Литвин. — Висновок однозначний: прийняття рішення про підвищення соціальних стандартів не потрібно, а потрібно шукати приводи для війни, щоб нагнітати протистояння в країні».