Футбол. Ліга Європи. Другий кваліфікаційний раунд. Матч у відповідь. 24 липня. «Зоря» (Україна, Луганськ) — «Лячі» (Албанія). 2:1. Голи: Ігнатьєвич, 74, Німані, 85, Будківський, 87. Перший матч — 3:0.
«Зоря»: Шевченко, Вернидуб, Ігнатьєвич, Ярмаш, Грицай (Білий, 65), Каменюка, Ліпартія (Любенович, 46), Петряк (Караваєв, 61), Чайковський, Хомченовський, Будківський. Тренер — Юрій Вернидуб.
«Лячі»: Вуядінович, Офойєн, Шета, Бульян, Челя (Сафгінгі, 69), Текья, Зефі, Сефа, Вучай, Німані (Ндреца, 90+), Аденії (Веляй, 78). Тренер — Ніца Ставрі.
Рефері — Ставрос Грицоніс (Греція).
Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 5 000 глядачів.
Луганська «Зоря» першою поклала очки до загальноукраїнської клубної скарбнички. Вона двічі взяла гору над «Лячі» і вийшла до третього кваліфікаційного раунду.
Кияни прийняли луганчан, мов рідних. «Зоря» мала грандіозну підтримку трибун. «Вдячний вболівальникам, — сказав Юрій Вернидуб. — Якщо чесно, то не чекав, що у Києві нас так добре підтримуватимуть. Спасибі вам за те, що прийшли на трибуни. Сподіваюся, що і в наступному матчі, який ми проведемо на столичному стадіоні «Динамо», нас підтримуватимуть так само, як і на «Оболонь-Арені». А ми намагатимемося зробити все, щоб порадувати вболівальників з Луганська та Києва».
Отже, активність патріотично налаштованих глядачів позначилася на перебігу подій у зустрічі з «Лячі». Хоча в першому таймі гостям вдавалося стримувати досить настирні атаки луганчан.
Не змінилася картина протистояння і після перерви. Здавалося, все йде до мирної угоди. Але глядачі, як кажуть, отримали «вершки» на десерт. Першою забила «Зоря» — після розіграшу кутового Ігнатьєвич у стрибку потужно пробив головою.
Час спливав, але гості не здавалися, і за досить сумнівних обставин (одразу два гравці албанської команди були в офсайді) Німані, який опинився сам на сам із Шевченком, поклав м’яч низом упритул з боковою стійкою.
Отака завзятість опонента роздратувала луганчан і на останніх хвилинах поєдинку височенний Буяльський пробив головою під поперечину — закономірний підсумок матчу.
Тепер «Зоря» у третьому кваліфікаційному раунді (матчі відбудуться 31 липня та 7 серпня) поміряється силами з «Мольде» із Норвегії. А «Чорноморець» на цьому етапі матиме за суперника РНК (Хорватія, Спліт). Обидва українські клуби перші зустрічі зіграють удома.