Позавчора стадіон «Металіст» з робочим візитом відвідала офіційна делегація експертів УЄФА у складі Марка Тіммера (керівник підрозділу стадіонів та безпеки УЄФА), Карлоса Лукаса (менеджер Євро-2012 в Україні) та інших представників головного футбольного органа Європи.
Делегація, екскурсію по стадіону для якої проводив президент «Металіста» і генеральний інвестор, координатор з підготовки до Євро-2012 у Харкові Олександр Ярославський, оглянула стадіон. Представники УЄФА висловили задоволення ходом реконструкції і дали низку рекомендацій, після чого відбули для подальших нарад до Києва.
Поговоримо після 10 грудня
Донецьк сперечатиметься за право прийняти на «Донбас-Арені» матчі чвертьфіналу та півфіналу Євро-2012. Про це розповів віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник під час презентації проекту реконструкції терміналу летовища в Донецьку.
Віце-прем’єр впевнений, що термінал буде збудовано вчасно. «Концентрація зусиль притаманна донецькій владі та приватним інвесторам. Досвід будівництва «Донбас-Арени» переконує нас у тому, що 10 грудня УЄФА прийме рішення про організацію чотирма українськими містами Євро-2012. Після цього можна буде говорити про можливість проведення у Донецьку чвертьфінальних матчів і півфіналу», — підбив підсумки пан Васюник.
Там, де відбудеться жеребкування
Група директорів та менеджерів УЄФА інспектуватиме в столиці Польщі місця, пов’язані з процедурою жеребкування відбірних груп до Євро-2012. Делегація з 14 осіб зустрінеться у Варшаві з владою міста, дирекцією аеропорту імені Шопена та керівництвом Палацу культури та науки (ПKіН), де безпосередньо відбуватиметься процедура жеребкування.
Темою переговорів буде, зокрема, план створення інформаційних покажчиків, які сповіщатимуть про церемонію жеребкування, передає агенція РАР. Представники керівного органу єврофутболу відвідають ще й готелі, в яких під час фінальної частини турніру 2012 року зупинятиметься «родина» УЄФА та представники федерацій футболу різних країн.