«Міністерство освіти та науки має скасувати всі пільги для абітурієнтів під час вступу до вишів. Але разом з тим держава повинна посилити підтримку соціально незахищених дітей шляхом надання їм кредитів на освіту», — заявив політик Сергій Тігіпко, коментуючи початок перевірки Українським центром оцінювання якості освіти наказів про зарахування до вищих навчальних закладів за результатами вступної кампанії 2009 року. На думку Сергія Тігіпка, якщо всі вступатимуть тільки за результатами тестів, жодні перевірки для пошуку «липових» пільговиків не знадобляться. «Введення державних безвідсоткових та довгострокових кредитів на освіту — це практика розвинених країн світу, і її необхідно обов’язково у нас запроваджувати», — зазначив політик.
«І що найголовніше — питання корупції в системі освіти відпаде само собою: всі, хто має знання, вчитимуться безкоштовно, а решта — за гроші», — підкреслив політик.
Довідка
10 вересня Міністерство освіти та науки України спільно з Міністерством охорони здоров’я почало перевірку достовірності медичних довідок, які надавали студенти. Результати перевірки мають оприлюднити в березні 2010 року.
Прес-служба Сергія ТІГІПКА.