Кримінальну хроніку 90-х нагадує випадок, який стався в Маріуполі: 25-річну мешканку міста катували, вимагаючи грошей. А почалося все з того, що дівчину, яка ніде не працювала і не мала постійних доходів, один зі знайомих пустив пожити в кімнаті приватного будинку. Як плату за житло дівчина вела домашнє господарство. Крім неї, у тому само будинку знімав кімнату ще один квартирант.
Власник житла нещодавно продав нерухоме майно, яке належало йому, і зберігав за місцем проживання досить велику суму валюти. Одного дня виявилося, що гроші зникли. Підозрюючи квартирантів у крадіжці, господар не став звертатися до міліції, а поділився проблемою зі знайомими. Ті запропонували допомогти повернути гроші за певну винагороду. Слідчі-аматори взялися «вибивати» свідчення у дівчини-квартирантки. Та зізналася, що знала про схованку і розповідала про неї хлопцеві, який знімав другу кімнату. Хлопцеві вдалося зникнути з поля зору знайомих господаря, і ті переключили всю увагу на дівчину. Вони посадили її до автомобіля, погрожували і залякували. Відвезли до лісосмуги, де били гумовим кийком, кололи ножем, стригли волосся, обливали бензином. Потім відвезли на цвинтар і погрожували вбивством.
Перелякана жертва була готова на все, аби якомога довше залишитися живою. Вона називала мучителям нові й нові адреси, де начебто сховала гроші. Побачивши, що швидко вирішити проблему не вдається, чоловіки відвезли дівчину на квартиру до знайомої. Там катування продовжилися: потерпілу прив’язували до батареї, били, підключали електрострум. Участь у збиткуваннях брала і господарка квартири разом із друзями. Оскільки полонянка була сиротою, вона не могла розраховувати, що хтось кинеться її шукати. Тому участь нещасної, здавалося, була вирішена. Але допоміг випадок: до квартири зайшла родичка господарки. Вона й викликала «швидку».
Зараз потерпіла перебуває в одній із лікарень міста. Крім сильного нервового потрясіння, у неї численні пошкодження голови, обличчя, грудної клітки, струс головного мозку, черепно-мозкова травма. Зловмисників затримано: з’ясувалося, двоє з них уже притягалися до кримінальної відповідальності.