Як відомо, український уряд домовився з великими японськими корпораціями про закупівлю молоковозів для розвезення свіжого молока від виробників для жителів міст, а також про придбання невеликих переробних комплексів. Перша партія таких машин уже надійшла в країну. І одна з них дісталася кооперативу «Молочні ріки» із села Посягва Гощанського району.
Нині на це авто встановлюють спеціальну лабораторію з лічильниками обліку, приладами експрес-аналізу з визначення якості молока, механізмами точного розливу. А невдовзі молоковоз доставлятиме молоко до споживачів, зокрема, до Рівного.
— Наш кооператив створено недавно, і в окреслених планах було придбання схожої цистерни для транспортування молока, — зазначає член кооперативу Роза Поліщук. — І ось завдяки урядовій підтримці мрія здійснилася. Загалом молоковоз розрахований на три тонни. Ми ж заготовляємо сьогодні дві з половиною тонни молока. І щоб сповна використати наявний потенціал, почали збільшувати поголів’я. Віриться, що і в ціновому відношенні буде користь і для кооперативу, і для споживачів. Бо тепер здаємо молоко на переробне підприємство за ціною одна гривня сорок копійок. Самі ж плануємо продавати його за дві-дві з половиною гривні, що, звичайно, буде значно вигідніше для населення. До того ж молоко завжди доставлятимемо свіжим.
Рівненська область.