Близько 300 депутатів — від сільських до народних — зібралися на регіональний форум, щоб обговорити питання діяльності органів місцевого самоврядування, фінансування місцевих бюджетів у 2010 році та становище в агропромисловому комплексі. Цього потребує ситуація, яка швидко погіршується. Зокрема, у зв’язку з різким підвищенням тарифів на теплову енергію та природний газ до кінця року очікується дефіцит коштів на оплату бюджетними закладами спожитих енергоносіїв та житлово-комунальних послуг у сумі понад 38 мільйонів гривень. Крім того, через недостатнє фінансування субвенції з держбюджету на надання пільг населенню виникла ще одна «чорна діра» в 35,9 мільйона гривень. 
— Сьогодні, як ніколи, гостро постала необхідність вдосконалення основ організації та функціонування місцевого самоврядування, уточнення його ролі та місця в структурі органів публічної влади, — наголосив, відкриваючи нараду депутатів усіх рівнів, голова Запорізької обласної ради Олександр Нефьодов. 
Як констатували в своїх виступах інші учасники наради, реформи, спрямовані на посилення ролі місцевого самоврядування, мають проводитися за наявності відповідної законодавчої та фінансової бази. А запропонований урядом проект держбюджету на 2010 рік не підкріплений необхідними положеннями в системі оподаткування та формування дохідної частини місцевих бюджетів. Нова формула не враховує потреб бюджетних закладів районного і обласного рівня, котрі надають послуги населенню селищ та сіл, а кризові явища в економіці не дозволяють створити передумови для фінансової стабільності територіальних громад. 
Запорізька область.