До розкладу засідань цього пленарного тижня включено понад 130 питань, більшість із них залишилися нерозглянуті минулого тижня. 
Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на вчорашній погоджувальній раді керівників депутатських фракцій і комітетів. «Давайте нарешті визначатися, чи працюватиме Верховна Рада. І в разі позитивного висновку, розглядатимемо всі актуальні законопроекти», — закликав глава парламенту своїх колег. Він запропонував спочатку розглянути всі законопроекти щодо соціальних стандартів (у порядку їхньої реєстрації), а після того вже розпочати бюджетний процес. 
Зважаючи на «чутливість теми» і «велику відповідальність народних обранців», Володимир Литвин закликав змінити спосіб голосування, щоб «кожен засвідчив свою позицію персонально»: кожен депутат має або встати, або підняти руку. 
У свою чергу, перший заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що регіонали продовжують наполягати на підвищенні соціальних стандартів. А перед розглядом державного бюджету на наступний рік, на переконання фракції Партії регіонів, треба заслухати доповідь Рахункової палати, в. о. міністра фінансів та міністра економіки щодо виконання цьогорічного бюджету і використання коштів Міжнародного валютного фонду. Регіонали також занепокоєні і неточними даними в реєстрі виборців. Зокрема, за словами першого заступника лідера фракції Партії регіонів, кількість виборців на півдні і на сході зменшується, а на заході — збільшується.
У свою чергу, голова Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Олександр Ткаченко закликав регіоналів до плідної праці й не робити парламент заручником своїх бажань. А заступник голови фракції КПУ Адам Мартинюк повідомив, що комуністи підтримуватимуть розгляд бюджету після розгляду соціальних стандартів. Крім того, комуністи вважають, що розглядати мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги треба також з мораторієм на підвищення цін на ліки.
Лідер Блоку Литвина Ігор Шаров заявив, що його фракція підтримує позицію глави парламенту стосовно того, що визначатися з розкладом пленарних засідань після того, як стане зрозумілим, що Верховна Рада працює. Водночас він попросив главу парламенту вкотре розглянути можливість проведення спеціального засідання Верховної Ради за участю Президента і прем’єра. На що Володимир Литвин повідомив, що ця ініціатива, на превеликий жаль, не знаходить підтримки. Глава парламенту не виключив, що зініціює проведення зборів народних депутатів.
Перший заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем’якін також зазначив, що його однопартійці підтримують обговорення бюджету після розгляду соціальних стандартів. Крім того, за його словами, бютівці підтримають і зміну способу голосування, а ще —розгляд пакета законопроектів стосовно місцевого самоврядування.
Основний фінансовий документ країни ніколи не був ідеальним, зазначив керівник фракції «НУ—НС» Микола Мартиненко, однак його треба розглядати, як і пропозицію регіоналів стосовно підвищення мінімальних пенсій і зарплат. Однак, зазначив він, підвищення соціальних стандартів дасть додаткову інфляцію — 7—9 відсотків і збільшить дефіцит бюджету. Водночас він переконаний, що треба продовжити роботу слідчої комісії щодо перевірки діяльності Нацбанку.
Після погоджувальної ради Володимир Литвин висловив сподівання, що парламент плідно розпочне свою роботу, оскільки «атмосфера напруження серед депутатів через бездіяльність законодавчого органу зростає». «А якщо буде знову заблоковано трибуну парламенту, то висновок очевидний», — резюмував Володимир Литвин.