Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 1-й тур. 17 вересня.
Група А. «Аякс» (Нідерланди) — «Тімішоара» (Румунія). 0:0. «Динамо» (Хорватія, Загреб) — «Андерлехт» (Бельгія). 0:2.
Група В. «Лілль» (Франція) — «Валенсія» (Іспанія). 1:1. «Дженоа» (Італія) — «Славія» (Чехія). 2:0.
Група С. «Хапоель» (Ізраїль, Тель-Авів) — «Селтік» (Шотландія). 2:1. «Рапід» (Австрія) — «Гамбург» (Німеччина). 3:0.
Група D. «Герта» (Німеччина) — «Вентспілс» (Латвія). 1:1. «Геренвен» (Нідерланди) — «Спортинг» (Португалія). 2:3.
Група E. ЦСКА (Болгарія) — «Фулгем» (Англія). 1:1. «Базель» (Швейцарія) — «Рома» (Італія). 2:0.
Група F. «Панатінаїкос» (Греція) — «Галатасарай» (Туреччина). 1:3. «Штурм» (Австрия) — «Динамо» (Румунія, Бухарест). 0:1.
Група G. « Лаціо» (Італія) — «Зальцбург» (Австрія). 1:2. «Вільярреал» (Іспанія) — «Левський» (Болгарія). 1:0.
Група H. «Стяуа» (Румунія) — «Шериф» (Молдова). 0:0. «Фенербахче» (Туреччина) — «Твенте» (Нідерланди). 1:2.
Група І. «Бенфіка» (Португалія) — БАТЕ (Білорусь). 2:0. «Евертон» (Англія) — АЄК (Греція). 4:0.
Група J. «Партизан» (Сербія) — «Тулуза» (Франція). 2:3. Голи: Крстаїч, 23. Сір’є, 30, 38, Дево, 49, Клео, 66.
«Партизан»: Божович, Джорджевич, Гавранчич (Томич, 52), Кнежевич (Стеванович, 46), Крстаїч, Петрович, Фейса, Ілич (Клео, 62), Ломич, Морейра, Діарра.
«Тулуза»: Пеле, Конгре, Капуе, Нунке, М’Бенге (Паулу Машаду, 75), Берсон, Дево (Браатен, 65), Сіссоко, Сір’є, Табану, Пентекот (Жіньяк, 61).
«Брюгге» (Бельгія) — «Шахтар» (Донецьк, Україна). 1:4. Голи: Гай, 12, Вілліан, 20, Срна, 25, Герертс, 63, Кравченко, 75. На 55-й хвилині Оджіджа-Офое не реалізував пенальті (воротар).
«Брюгге»: де Влігер, Клюковський, Дірар, Сонк, Сімайс, Акпала (Кумемаа, 64), Вермулен (Гуфкенс, 46), Герертс, Алькарас, Оджіджа-Офое (Дарден, 64), Перишич. Тренер — Адрі Костер.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Левандовський, Гай (Кобин, 46), ), Вілліан (Кравченко, 65), Жадсон (Полянський, 71), Фернандіньо, Адріано. Тренер — Мірча Луческу.
Арбітр — Мартін Інгварссон (Швеція).
Брюгге. Стадіон «Ян Брейдел». 17 700 глядачів. 18 градусів.
Група K. «Спарта» (Чехія) — ПСВ (Нідерланди). 2:2. ЧФР (Румунія) — «Копенгаген» (Данія»). 2:0.
Група L. «Атлетік» (Іспанія) — «Аустрія» (Австрія). 3:0. «Насьонал» (Португалія) — «Вердер» (Німеччина). 2:3.
Під час першого туру Ліги Європи відбулася досить знакова подія. УЄФА проводить експеримент: тепер суддівська бригада на кожному матчі збільшується від трьох до п’яти осіб: арбітр, асистенти на лінії і... за воротами.
Але поговоримо про події в бельгійському місті Брюгге, що в Західній Фландрії. Там виступав представник українського футболу. І дуже успішно.
— Зі зміною назви зріс імідж змагань, — сказав перед матчем у Бельгії Мірча Луческу. — Гадаю, що цей турнір набагато сильніший за колишній Кубка УЄФА. Адже багато груп Ліги Європи нічим не поступаються групам Ліги чемпіонів, а деякі, можливо, і перевершують їх. Отож, посісти перше або друге місце в групі для того, щоб грати навесні наступного року в плей-оф, буде складно. Природно, у цьому сезоні ми хочемо виправдати довіру й нашого президента, і наших уболівальників, які чекають від команди виходу із групи й участі в наступних етапах Ліги Європи.
І в стартовому поєдинку «Шахтар» підтвердив свої найсерйозніші наміри. Хоч у складі господарів були відсутні провідні півоборонці Блондель і Варгас, але і їхня присутність на полі, можете не сумніватися, «Брюгге» не врятувала б.
Попри великий рахунок зустрічі, про неї особливо багато й не розповіси. Український клуб на голову перевершував суперника. Він зіграв так, що вже до середини першого тайму на трибунах інтерес до подій на полі помітно згас. Гай відкрив рахунок, коли до нього відскочив м’яч після ефектної комбінації партнерів. Потім забив Вілліан, обігравши кількох суперників. Нарешті, Срна блискуче виконав карний удар і був неймовірно щасливий.
А другий тайм футболісти «Брюгге» почали досить зібрано й потужно, повівши атаки великими силами. І одразу в П’ятова роботи стало вдосталь. Андрій і пенальті відбив. Одне слово, багато виручав, але одного разу «гірники» все-таки пропустили. Герартс після скидки Сонка скоротив розрив у рахунку і на нетривалий час розбудив глядачів. 
Костер і Луческу, відчувши ситуацію, зрозуміло, кожний по-своєму, зробили заміни. Акція румунського фахівця виявилася ефективнішою. Кравченко, котрий замінив Вілліана, успішно реалізував карний удар, і після цього всі питання було знято. Народ потихеньку почав залишати стадіон.
Наступний поєдинок «Шахтар» проведе 1 жовтня. Вдома він прийматиме «Партизан».
На знімках: колеги вітають Костянтина Кравченка із забитим м’ячем; Разван Рац зіграв упевнено і корисно.
Фото ФК «Шахтар».