На сесії Вінницької облради депутати перерозподілили 350 тисяч гривень на потреби Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону ЗС України, що розташований у Вінниці.

За словами начальника центру полковника Сергія Петрука, який виступив на сесії, лікувальний заклад отримав таку суму благодійних внесків від населення краю.

— Кошти використаємо на придбання медичного обладнання, — наголосив Сергій Петрук. — Більша частина, приблизно шістдесят відсотків, піде на потреби мобільного шпиталю, його розгорнуто у зоні бойових дій майже два місяці тому. Зокрема, планують закупити апарат для штучної вентиляції легень, його вартість — понад двісті тисяч гривень, потрібен транспорт для доставки поранених з місця бою до мобільного шпиталю.

Особистий внесок у допомогу армії зробив депутат облради — позафракційний Володимир Токарчук. Він придбав і передав батальйону територіальної оборони Вінниччини тепловізор вартістю понад п’ятдесят тисяч гривень. Крім того, вінничани надіслали на допомогу бійцям у зону АТО понад 40 тонн харчових продуктів. 

У роботі сесії взяв участь начальник штабу батальйону «Айдар» Валерій Мельник. Він перебуває на лікуванні у Військово-медичному центрі. В. Мельник закликав депутатів до згуртованості та єдності у складний час. Нагадав, що після перемоги бійці запитають кожного посадовця, чим він допоміг державі обстояти її незалежність і суверенітет.