Перебуваючи з робочим візитом на Черкащині, учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин взяв участь в урочистостях з нагоди 165-ої річниці Уманського державного аграрного університету. У цьому багатопрофільному вищому навчальному закладі готують фахівців за 11 напрямками з 16 спеціальностей. Нині тут навчається 7 733 студенти. 
Разом з основною професією вони також можуть отримати посвідчення тракториста-машиніста, водія автомобіля, оператора ЕОМ, організатора культурно-масових заходів, сертифікат про володіння іноземною мовою тощо. За всі роки існування вуз переконливо зайняв провідну позицію серед навчальних закладів, де готують аграріїв.
До ювілею викладачі та студенти підготували концертну програму, яку із захопленням дивилися не лише жителі Уманщини, а й поважні гості — представники влади, народні депутати, знані в місті люди.
У вітальному слові Голова Верховної Ради і почесний професор університету Володимир Литвин підкреслив, що історія університету значно більша ніж 165 років. Вона є такою ж прадавньою, як і сама історія аграрного ремесла.
Свято — це можливість говорити про досягнення і проблеми, але це й нагода поговорити про те, чи збережемо ми село як колиску України, наголосив глава парламенту. Поле—храм—дім — душа кожного українця, — сказав він. «Село — це не тільки економічна категорія, це наша основа, — підкреслив парламентарій. — Від того, в якому стані воно буде завтра, залежить доля сьогоднішніх випускників аграрного університету». Тож саме тут мають визначати те, що вкладається у поняття «реформа АПК». Відтак, Голова Верховної Ради закликав не боятися критикувати нав’язувані зміни, які часто бувають недолугими.
Володимир Литвин звернув увагу на те, що свято відбувається в домашній затишній атмосфері, але на ньому мала б бути уся Україна, сказав він. Глава парламенту подякував викладацькому складу за те, що вони залишаються справжніми патріотами. А студентів закликав не боятися фантазувати і ставити собі недосяжні плани, адже за наполегливої праці вони можуть збутися. «Країні потрібен ваш університет», — такими словами завершив свій виступ Володимир Литвин.
Глава парламенту вручив низку нагород співробітникам закладу. Він також ознайомився з експозицією, присвяченою річниці університету. У ході робочої поїздки Голова Верховної Ради також поспілкувався з представниками місцевих і районних ЗМІ.