Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує прийняти за основу законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо повноважень органів виконавчої влади у галузі земельних відносин).
Зокрема, законопроектом (реєстр. №3378) пропонується привести Закон «Про місцеве самоврядування в Україні» у відповідність до Земельного кодексу, законів «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» та «Про оренду землі».
Запропоновані зміни, зазначили під час обговорення члени комітету, стосуються насамперед реєстрації права власності та права користування землею. Згідно з проектом, здійснення реєстрації права власності на землю, права користування землею і договорів оренди земель, видачі документів, що посвідчують право власності та права користування землею, має відбуватися одним органом — центральним органом виконавчої влади з питань земельних ресурсів.
На думку членів комітету, прийняття законопроекту сприятиме завершенню земельної реформи та забезпеченню становлення, функціонування і динамічного розвитку ринку земель. А також зміцнить державний контроль за використанням й охороною земель.
За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.