Два авіарейси з паломниками-хасидами на борту прийняв учора Вінницький міжнародний аеропорт.
Паломники прибули з Йорданії на літаках «Дуглас-82» української авіакомпанії «Роза вітрів». Загалом їх більше 300 осіб. З Вінниці автотранспортом вони добиратимуться до Умані сусідньої Черкаської області на могилу свого духовного пастиря цадіка (мудреця) Нахмана. Повернення паломників з Вінниці заплановано на 21 вересня ц. р.
— Ще жодного разу наш аеропорт не приймав паломників-хасидів, — каже заступник директора аеропорту Віктор Гуменчук. — Хоча такі наміри були минулого року. Бо це дуже вигідні перевезення. Для нас це зміцнення іміджу аеропорту, а також заробіток. Для паломників — скорочення шляху і часу. Адже з Вінниці до Умані значно коротший шлях, ніж з Києва чи Одеси, куди прилітають хасиди. Відстань становить тільки 170 кілометрів. На жаль, торік нам не вдалося виконати деякі умови авіакомпанії, пов’язані з прийняттям рейсів. Нещодавно наш аеропорт включено у всі міжнародні авіадовідники світу. Тому можемо приймати рейси з будь-яких країн і будь-які типи літаків.
Як повідомив рабин Вінницької єврейської громади Шауль Горовець, на могилі цадіка Нахмана у нинішньому році планують побувати більше двох тисяч паломників. Віддати данину пам’яті духовному пастирю євреї з багатьох країн світу приїздять щороку.
 

Вінницька область.