Зовнішнє незалежне оцінювання 2010 року розпочнеться 14 червня тестуванням з української мови і літератури, а закінчиться 5 липня тестом з географії. Реєстрація охочих стати студентами розпочнеться вже 15 грудня цього року і завершиться 2 квітня 2010. Про це йдеться у наказі Міністерства освіти і науки, повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.
Як і торік, тестування пройдуть з тих самих восьми загальноосвітніх предметів, серед яких кожен учасник зможе вибрати до п’яти. Українська мова і література стане предметом тестування 14, 15 та 16 червня, іноземна мова — 18 червня, математику майбутні абітурієнти складатимуть 21-го та 22-го числа, а історію України — двадцять четвертого. Наступного дня відбудеться тестування з фізики, 29 червня випускники перевірятимуть свої знання з хімії. Нарешті, 1 та 5 липня відбудуться завершальні тестування — з біології та географії.
Раніше Міносвіти та науки своїм наказом визначило й інші відмінності зовнішнього оцінювання 2010 року від попередніх років. Зокрема, сесія ЗНО пройде по завершенні державної підсумкової атестації, тобто результати тестування жодним чином не впливатимуть на оцінки в атестаті випускників.