Удвічі зменшилася у Вінниці кількість ДТП за участю дітей протягом минулого і нинішнього року. В ДАІ вважають: насамперед завдяки проведенню акції «Безпечний перехід».
Її ініціатором є Вінницька міська влада. Біля кожної школи міста за годину до початку занять та за годину до закінчення уроків чергують інспектори ДАІ разом з представниками шкіл. Поблизу шести шкіл, де рух транспорту найінтенсивніший, окрім інспекторів, за безпекою учнів на пішохідних переходах стежать двоє працівників навчальних закладів.
— На таких переходах діти психологічно налаштовуються на те, що треба бути уважними, — каже начальник Вінницького міського управління освіти Володимир Буняк. — Їхню увагу насамперед привертає форма інспектора ДАІ. Накидку жовтогарячого кольору зі світловідбивними стрічками видно здалеку. Крім того, патрульні тримають у руках табличку з написом «Безпечний перехід», на яку теж нанесені світловідбивні позначки. Побачивши чергового, діти зосереджуються і згадують про небезпеку, яка може їх підстерігати під час переходу вулиці.
Освітяни, які чергують на вулицях, пройшли відповідне навчання, їх також інспектували працівники ДАІ. Як стверджують в обласній ДАІ, за час дії проекту кількість ДТП за участю учнів зменшилася удвічі.
 

Вінницька область.