У Кам’янець-Подільському районі кардинально посилили контроль за закупівлею продуктів для дитсадків і шкіл та приготуванням їжі в дошкільних і загальноосвітніх закладах, щоб не допустити повторення джанкойського спалаху інфекції. Особлива увага — якості молочних продуктів. Санітарна служба здійснює часті неочікувані обстеження на виробництвах, що забезпечують школярів та дошкільнят. Головний санітарний лікар району Олег Керничний після перевірок запевнив, що за якість твердих сирів хвилюватися не доводиться. Підприємство-постачальник «Деметра», яким керує відомий у краї підприємець Анатолій Зелениця, впровадило європейські стандарти виробництва, згідно з якими руки працівників навіть не торкаються продукції. Районна санітарна служба працює в тісному контакті з міською, оскільки молоко та кефір школярам довозить міське підприємство і перевіряти його повинні міські санлікарі.
Головною ж особою, на яку влада покладає відповідальність за безпечне харчування в школах та садках, є сільський голова. Адже ці заклади на балансі сільрад.