У середу лідер Партії регіонів Віктор Янукович відвідав Кіровоград, зокрема, побував на ВАТ «Червона зірка» та ВАТ «Гідросила», а під час зустрічі з місцевим партактивом зробив декілька актуальних заяв.
Про бюджет. Поданий урядом Тимошенко проект Держбюджету на 2010 рік В. Янукович назвав популістським та спрямованим на обман виборців. Нереальним лідер регіоналів вважає закладений до проекту дефіцит бюджету. На його думку, дефіцит буде більшим від запланованого і становитиме не менше 10 відсотків. «Це чистої води популізм, це передвиборний бюджет, спрямований на обман виборців», — наголосив В. Янукович.
Про уран. В. Янукович вважає, що держава має відродити програму «Уран», яка, зокрема, передбачає компенсації мешканцям Кіровоградщини, тож реалізація програми має покращити умови їхнього життя. «Це єдине місце в Україні, яке знаходиться в найскладніших екологічних умовах», — зазначив лідер регіоналів. — Ця програма, крім іншого, передбачала розробку й ухвалення спеціального закону про надання Кіровограду спеціального статусу».
Наша довідка. На території Кіровоградської області знаходиться одне з найбільших у Європі та світі Новокостянтинівське уранове родовище. А безпосередньо під Кіровоградом проходить шахта «Інгульська».
Про вітчизняне машинобудування. В. Янукович вважає, що поки держава не створить необхідних умов, машинобудівникам буде дуже важко працювати на українському ринку. За його словами, сьогодні машинобудівна галузь не живе, а виживає. Таку думку він висловив під час зустрічі з трудовим колективом заводу «Червона зірка». «Ми зацікавлені і ваше підприємство зацікавлене в тому, щоб зростав внутрішній ринок. Але в Держбюджеті практично не закладено коштів на підтримку вітчизняного машинобудування», — наголосив голова ПР.
Про справу Лозінського. Пошуки колишнього народного депутата Віктора Лозінського, якого оголошено у міжнародний розшук у зв’язку з підозрою у причетності до вбивства мешканця Кіровоградської області, В. Янукович вважає справою честі нинішньої влади. «Це справа честі цієї влади, яка п’ять років кричала, що бандити сидітимуть у тюрмах. Нехай тепер дадуть відповідь своїм виборцям», — зазначив В. Янукович. А мисливські угіддя Лозінського треба повертати у державну власність, щоб вони були доступними для всіх бажаючих.
 
Кіровоградська область.