Футбол. Сьогодні в Бельгії донецький «Шахтар» проведе свій перший матч групового турніру Ліги Європи сезону 2009/2010 проти місцевого клубу «Брюгге», з яким уже не раз пересікалися стежки українського клубу на євроарені.
Як розповів по телефону кореспондентові «Голосу України» начальник прес-служби ФК «Шахтар» Руслан Мармазов, донеччани прилетіли до аеропорту міста Остенде ще у вівторок під вечір. Потім здолали ще й 20-кілометрову відстань до Брюгге, де розмістилися у фешенебельному готелі «Кемпінскі».
Варто зазначити, що погода в Брюгге чудова, як то кажуть, футбольна. Всі гравці здорові, почуваються нормально і рвуться в бій. Учора в першій половині дня футболісти відпочивали, знайомилися з містом, яке дуже красиве, особливо центральна частина, купували сувеніри. Але, звісно, думками були вже у грі. Також відбулася традиційна передматчова прес-конференція Мірчі Луческу. А потім «Шахтар» провів тренування на полі стадіону «Ян Брейдель», де сьогодні о 22.05 (за київським часом), власне, і розпочнеться подія, заради якої «гірники» прибули сюди.
І ще одна інформація, яку підтвердив Руслан Леонідович: офіційним талісманом донецького «Шахтаря» став кріт. Уболівальників і гравців донецької команди давно називають «кротами», і от тепер це звірятко офіційно узаконено як символ клубу. Кріт-талісман розважатиме глядачів під час матчів на 50-тисячній «Донбас-Арені».