Двадцять шоста сесія Чернігівської обласної ради затвердила програму енергозбереження регіону на 2009-2015 роки. Згідно з нею планується залучити орієнтовно один мільярд гривень на впровадження енергоефективних заходів. Зокрема, уже відібрано 319 бюджетних об’єктів, де планується провести реконструкцію котелень з встановленням сучасних котлів. За наступні п’ять років планується витратити 180 мільйонів гривень на впровадження енергозберігаючих технологій на промислових підприємствах. Реалізація цих заходів дасть можливість щороку економити 104,8 тисячі тонн умовного палива.
Сергій ПАВЛЕНКО.
Чернігів.
У полі зору — діяльність депутатів
Черкаська обласна організація Комітету виборців України (КВУ) спільно з міжнародними фондами розпочала здійснення проекту моніторингу діяльності депутатів п`яти «пілотних» рад: Черкаської обласної та міської, Смілянської, Канівської та Уманської міських рад.
Як повідомив голова черкаського КВУ Максим Михлик, на кожного депутата заведено особову картку, котра розміщена на новоствореному сайті. Експертна група аналізуватиме трирічну діяльність обранців. Зокрема, відвідування ними сесій, голосування з ключових питань, внесення проектів рішень та запитів, роботу з виборцями. Крім того, на інтернет-сайті самі виборці зможуть оцінити діяльність того чи іншого депутата. Відгуки також збиратимуться через звичайну пошту. Інформація про роботу депутатів, а також посадовців органів місцевого самоврядування надходитиме й з місцевих ЗМІ, котрі включилися у проект моніторингу під гаслом «Незлим тихим словом».
Після проведення двох форумів громадськості в Черкасах та Умані, на яких обговорять роль народного контролю за діями влади, буде видрукувано «Депутатський довідник Черкащини 2006—2010 років».
Лідія ТИТАРЕНКО.