На вчорашній прес-конференції народний депутат від «НУ—НС» Оксана Білозір наголосила, що нині в країні відбуваються руйнівні політичні процеси, епіцентром яких є український парламент. 
Народні обранці стали заручниками політичних амбіцій лідерів своїх партій та, як наслідок, не можуть реалізувати свої виборчі зобов’язання.
Парламентарій нагадала, що пошуки компромісу в 1996 році закінчилися ухваленням Конституції, яка своїх сподівань не виправдала. На її думку, цей Основний Закон був — і донині є — Конституцією прав, водночас, як усі успішні країни світу живуть за Конституцією свобод. Як наслідок: права є, а громадяни залишилися безправними.
За словами Оксани Білозір, після конституційних змін 2004 року система влади стала ще більш розбалансованішою. Головними особами в країні стали партійні вожді. Фактично відбулася змова еліт. Але демократія не може бути плодом їх змови. Вона народжується у суспільному діалозі. Це справа всього українського народу.
Народний обранець зазначила, що нині в країні відбувається складний процес пошуку суспільного компромісу. У всіх суспільствах, які проходили процес державотворення, формувалась політична нація. Фундаментом якої був консолідуючий документ — Основний Закон.
«Я, як народний депутат, маю власну пропозицію — проект великого Державного герба України», — заявила Оксана Білозір. За її словами, він відображає зародження, формування та оформлення державності. Окрім того, є уособленням об’єднання української історії: прадавніх часів, величі княжої доби, героїзму козацької епохи, періоду національно-визвольних воєн, відновлення незалежності. Також цей символ відображає процеси формування принципів демократії, ідеї соборності та державного суверенітету.