Без дотацій українська сільськогосподарська продукція не буде конкурентною на світовому ринку. 
Про це заявив народний депутат, лідер громадської ініціативи «Фронт змін» Арсеній Яценюк на зустрічі з робітниками підприємства «Провімі» в селі Домажир Яворівського району Львівської області, повідомили «Голосу України» у прес-службі ФЗ.
«Без дотації не буде нічого... Адже є міф про те, що село самостійно може бути прибутковим. Це міф нам розповідають європейці, американці. А я їм ставлю питання: «Якщо ви розказуєте, що село має бути прибутковим, то чому даєте дотацій 300 євро на гектар? І як ми можемо з ними конкурувати?», — зазначив Арсеній Яценюк.
Він наголосив, що в нашій країні залишилися свої курка, м’ясо і село, незважаючи на те, що уряд не проводить політику, спрямовану на підтримку вітчизняного товаровиробника. «Двічі завезли дешеве й неякісне м’ясо з Аргентини. Запустили імпорт на наш ринок і в результаті вбили національного виробника свинини. Друге — вбили виробника курятини. Ще раз таке зробимо — і їстимемо курку тільки польську чи американську», — переконаний політик.
Відповідаючи на запитання, чому уряд відмінив дотації виробникам курятини, А. Яценюк наголосив, що цей крок — частина політичної боротьби: «На ринку виробників курятини є частина тих людей, які не підтримують уряд. І в цих людей є великий бізнес, насамперед пов’язаний із курятиною. Ось так бореться уряд із опозицією. Зняли дотації на м’ясо, на курку, на пшеницю — на все. Щоб, не дай Боже, не з’явилася в Україні опозиція».