На вчорашньому засіданні уряду Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Мінекономіки проаналізувати цінову політику на перевезення автомобільним і залізничним транспортом за основними категоріями вантажів.
«Я прошу детально проаналізувати вартість перевезень, тільки не тих, які проходять під егідою АсМАП, а тих, які здійснюють приватні перевізники, тому що торік ми вже досягли тієї межі, коли «Укрзалізниця» стає нерентабельною для власників вантажів. Цим повинні займатися Мінекономіки, а не Міністерство транспорту та зв’язку, в якому звикли тиснути на педаль підвищення цін, не звертаючи уваги на падіння об’ємів вантажоперевезень», —  сказала прем’єр.
Кабінет Міністрів також затвердив Державну цільову програму «Ліси України» на 2010—2015 роки, а також низку рішень, які стосуються регламентацій і забезпечення утримання та розвитку лісового господарства.
«Ми знаємо, що було з лісами останні п’ять-сім років, коли здійснювалися несанкціоновані вирубки, коли сотнями гектарів ліс роздавали блатним, коли ніхто не звертав уваги на цю галузь і не вживалися системні важливі заходи для забезпечення роботи лісового господарства, — сказала на засіданні уряд Юлія Тимошенко. — Це багатофункціональне господарство, котре з одного боку створює екологічну ауру нашої країни, а з другого — є ще одним невикористовуваним джерелом поновлюваних можливостей генерації електроенергії».
Фото Олександра КЛИМЕНКА.