Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко підтримує заклик Президента до заощадження бюджетних коштів в умовах кризи та ініціативу керівництва секретаріату Президента під час відряджень максимально економно та ощадливо ставитися до бюджетних коштів.
Натомість М. Томенко зауважив, що згідно з інформацією, яка надійшла до нього, офіційна делегація, яка нині перебуває з Віктором Ющенком в Туркменистані, вилетіла до Ашгабата двома літаками (Ту-134 та Іл-62), які мають загальну місткість пасажирів близько ста осіб. «За моєю інформацією, до складу делегації ввійшли значна кількість чиновників, супроводжуючих осіб та музикантів», — розповів він.
За словами М. Томенка, постає питання доцільності такої великої делегації, особливо враховуючи той факт, що, за офіційною інформацією, оприлюдненою на сайті Президента України, під час візиту сторонами двох країн було підписано лише чотири документи: Угоду між Міністерством аграрної політики України та Міністерством сільського господарства Туркменистану про співробітництво в галузі випробування та охорони сортів рослин; Протокол про співробітництво між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних справ Туркменистану; Угоду між Торгово-промисловою палатою України і Торгово-промисловою палатою Туркменистану про створення ділової ради; Договір про співробітництво між Національним транспортним університетом (Київ, Україна) та Туркменським державним інститутом транспорту та зв’язку (Ашгабат, Туркменистан).
Заступник Голови Верховної Ради М. Томенко звернувся до керівника Державного управління справами з проханням поінформувати, скільки витрачено бюджетних коштів на цю поїздку, яка потреба в тому, щоб президентська делегація вилітала двома літаками та в такому кількісному складі.
Прес-служба Верховної Ради України.