Як то кажуть, краще пізно, ніж ніколи. ХХV Всесвітня універсіада в Бєлграді (Сербія) відбулася ще в липні нинішнього року. І от лише позавчора в Будинку футболу відбулося вшанування студентської збірної України — чемпіона ігор. Варто нагадати, що команда на чолі із заслуженим тренером України Володимиром Лозинським удруге поспіль виграла золоті медалі світового студентського спортивного форуму. Першу таку перемогу здобуто два роки тому в Таїланді.
На вшануванні були присутні і привітали футболістів-чемпіонів віце-президенти ФФУ Анатолій Біденко та Борис Воскресенський, президент Української спортивної студентської спілки, академік Василь Кремень, президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Віталій Пилипенко, голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України В’ячеслав Гамов, перший віце-президент ВФАС, заслужений тренер України Олег Первушкін.
Гравцям та наставникам збірної вручили медалі ФФУ «За заслуги», посвідчення майстрів спорту міжнародного класу, почесні грамоти та грошові винагороди від Федерації футболу України і Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України.
Нагадаємо, що турнірний шлях підопічних Володимира Лозинського на Універсіаді складався з шести поєдинків. У груповому турнірі «синьо-жовті» розійшлися миром з командами Марокко (0:0) і Чехії (1:1), а також здобули перемогу над Канадою (2:1). У чвертьфіналі вони здолали у післяматчевих пенальті Корею (основний час — 1:1), у півфіналі аналогічним чином залишили за бортом турніру Велику Британію (0:0), а у фіналі перемогли італійців — 3:2.

Попереду в українських студентів черговий національний чемпіонат серед вузівських колективів, котрий орієнтовно стартує 30 вересня.