Футбол. Сьогодні той день, якого з неабияким нетерпінням чекала велетенська вболівальницька аудиторія. В центрі уваги — чергова порція матчів групового раунду Ліги чемпіонів. Зокрема, в Києві чемпіон України місцеве «Динамо» на своєму клубному стадіоні приймає в стартовому поєдинку чемпіона Росії казанський «Pубін» (початок зустрічі о 21.45), котрий не на жарт розійшовся останнім часом. 
Лідер чемпіонату російської Прем’єр-ліги (46 очок, на шість випереджає московських спартаківців) з переконливими рахунками переграв «Москву» — 3:1, «Терек» (Грозний) — 4:0, московські клуби «Динамо» і «Спартак» — по 3:0, «Сатурн» з Раменського — 5:1.
Гості прилетіли до Києва вчора у першій половині дня і розмістилися в готелі «Хаятт». Журналісти з тренером казанців Курбаном Бєрдиєвим спілкувалися в конференц-залі стадіону імені Валерія Лобановського. О 18.00 казанці розпочали тренування на динамівській арені. Протягом перших п’ятнадцяти хвилин, як дозволяє протокол, за тим заняттям спостерігали представники ЗМІ.
На годину пізніше подібні події відбувалися на динамівській базі в Кончі-Заспі, де готувалися господарі. П’ятнадцять хвилин для журналістів і бувайте здорові. А розмова Валерія Газзаєва з пресою відбулася також на стадіоні «Динамо» (о 15.00).
До речі, Валерій Георгійович ще раніше заявив, що, на його думку, варто очікувати дуже цікаве протистояння. Він зазначив також, що єврокубковий досвід його підопічних навряд чи зіграє визначальну роль у суперечці з російським клубом.
«Як я вже казав, наша група — найскладніша у цьому розіграші Ліги чемпіонів. Тому і нам, і всім нашим суперникам буде досить непросто. В кожному окремо взятому матчі треба бути максимально уважними та сконцентрованими. І в нас, і у «Рубіна» є чимало гравців, які виступають за свої національні збірні, а тому вони вже пройшли добре загартування у міжнародних матчах. Казанська команда вже другий рік поспіль показує досить стабільну гру. Отже, на нас чекає дуже цікавий матч».
Насамкінець кілька слів про бригаду арбітрів, котра обслуговуватиме київський матч. Команди на поле стадіону імені Валерія Лобановського виведе 43-річний фінансовий менеджер одного з банків Ален Гамер. Він із Люксембурга, а ще точніше — з містечка Берельданж. Арбітр володіє трьома мовами: німецькою, французькою та англійською. «Свистить» з 17-річного віку, у 24 почав працювати на матчах чемпіонату своєї країни. Ще через чотири роки став арбітром ФІФА. Залучається до обслуговування матчів вищого дивізіону у Франції та Бельгії. У Лізі чемпіонів обслуговував, з урахуванням кваліфікаційних раундів, 31 матч.
До речі, пан Гамер вже судив матч за участю динамівців. Торік у Лондоні в матчі Ліги чемпіонів проти «Арсенала», котрий мінімально виграли лондонці (1:0). Люксембуржець на останніх хвилинах вилучив з поля Олександра Алієва.
Асистентами арбітра будуть його співвітчизники —Франсуа Манген і Крістіан Гольтген. Функції резервного арбітра також виконає представник Люксембурга Альбер Туссан. За організацією проведення матчу простежить делегат УЄФА Яніс Межецкіс (Латвія), а роботу бригади арбітрів оцінить суддівський спостерігач УЄФА Кірос Георгіу з Кіпру.