У бичка на ім’я Докер, що народився цьогоріч у фермерському господарстві імені Шевченка (село Копитків Здолбунівського району Рівненської області), п’ять ніг.
— Цей бичок від інших телят нічим не відрізняється, — розповідає головний зоотехнік Юрій Матковський. — Окрім, звичайно, отої п’ятої ноги, яка прилаштувалася на шиї (на знімку). Нормально їсть, п’є, розвивається. А заодно, хоч і дещо сповільненими темпами, підростає нога. Зараз вона досягла 30 сантиметрів. П’ята нога у бичка абсолютно бездіє. Виглядає радше як якась притика.
— Через півмісяця після розтелення (а народилося теля, до речі, від корови-первістки без будь-яких ускладнень) виникла думка прооперувати тварину, — продовжує головний зоотехнік. — Уже зі спеціалістами проконсультувався. Вони гарантували, що операція пройде успішно. Але все-таки односельці розрадили це робити. Мовляв, п’ята нога тварині не заважає — тож хай і живе з нею. Тепер уже навіть звиклося сприймати нашого Докера таким, як він є. Хоч, щиро кажучи, скільки працюю у тваринництві, скільки об’їздив країв, але на практиці подібної аномалії ніде не бачив.
Тим часом Докер зараз перебуває у кошарі, причому разом із матір’ю, бо у господарстві практикують таку технологію для абердино-ангуської породи — не відлучати теля від корови до семи місяців. Воно вволю ссе молоко, від чого активно підростає. Зараз бичок Докер важить 170 кілограмів, тоді як при народженні — лише тридцять.