В Європі більш як половина веб-сайтів, які торгують електротоварами, обдурюють покупців, заявив представник Товариства захисту прав споживачів ЄС.
Як повідомляє Ройтерз, 9 вересня перевірено 369 сайтів у 26 країнах ЄС, а також в Ісландії та Норвегії. Регулюючі органи цих країн змусять сайти, що порушують права споживачів, змінити порядок торгівлі. Якщо ж інтернет-магазини не поліпшать обслуговування, їх закриють.
Майже чверть покупців в Європі використовують Інтернет для придбання фотоапаратів, мобільних телефонів, DVD-плеєрів, різноманітних електротоварів, створюючи ринок з обертом 6,8 мільярда євро (9,9 мільярда доларів США) на рік.
Проведені федеральною владою у травні перевірки показали, що 55 відсотків веб-сайтів (зокрема, і 200 найбільших) обманювали споживачів щодо вартості доставки, а також часто давали неповні контактні дані. Близько двох третин проблемних сайтів не інформували або давали неправильну інформацію про право покупців відмовитися від замовлення протягом семи днів, а також про можливість повернення продукту без пояснення причин. Приблизно третина перевірених інтернет-магазинів не подавали контактну інформацію, тому покупці не могли зв’язатися з ними, якщо виникали проблеми з придбаними товарами.