Конкурс на визначення кращого житлового будинку, під’їзду та прибудинкової території оголосила міська влада Вінниці. Переможці отримають грошову винагороду: за зразковий будинок (перше місце) три тисячі гривень, за кращий під’їзд та прибудинкову територію по дві тисячі гривень.
— Раніше ми визначали переможців тільки серед власників приватних будинків, тепер вирішили розширити число учасників змагання, — каже начальник управління житлового господарства Вінницької міськради Сергій Кушнір. — Щоб стати переможцем, у кожній номінації буде по три призових місця, не потрібно робити євроремонт. Головна вимога — зразкове утримання під’їзду, будинку, навколишньої території, а також їхнє оздоблення.
Частина будинків у місті має охайний вигляд завдяки тому, що ремонт у під’їздах мешканці зробили за власні кошти. Перемога у конкурсі стане частковою компенсацією і моральною підтримкою для подальшого належного утримання помешкань. Для участі в конкурсі необхідно подати заявку із зазначенням номінації, а також два фотознімки об’єкта. «Якщо у конкурсантів нема можливості зробити фото, ми їм допоможемо у цьому», — додав Сергій Кушнір. Крім грошової винагороди, на будинках, які визнають зразковими, встановлять спеціальні таблички.