Як ми вже повідомляли, з 16 по 20 вересня у Чернівцях відбудеться фестиваль «Червона рута-2009». Святкуватимуть і 20-ту річницю з дня першої «Червоної рути-1989».
З нагоди ювілею передбачена програма різноманітних культурних заходів. Серед них — відкриття виставки Всеукраїнського трієнале «Український фолькмодерн 2009», конкурсні програми у жанрах акустичної, танцювальної, поп- та рок-музики, концерти зірок-переможців фестивалю різних років, «круглий стіл» з питань розвитку української культури, дні українського кіно, театральні вистави, творча зустріч з акторами Б. Бенюком та А. Хостікоєвим, ярмарок книг та української музики за підтримки «Форуму видавців», ярмарок народних ремесел, виставка художніх робіт Петра Гончара, відкриття виставки «Червоній Руті — 20» та інші. Всі заходи будуть безплатними.
На фестивалі зареєструвалися майже чотириста учасників. Серед запрошених гостей — кілька десятків відомих українських виконавців.
Під час фестивалю у Чернівцях буде відкрито найбільший в Україні розважальний комплекс «Панорама-Чернівці», розрахований на 12 тисяч осіб (Торгівельно-розважальний комплекс «Боянівка» на вул. Хотинській).