Не перестає дивувати сюрпризами город мешканця Млинова Миколи Муляра. Торік тут виросла капуста, головка якої заважила майже 15 кілограмів, а цьогоріч — гарбуз-велетень вагою 63 кілограми.
— Коли ми придбали житло з городом на цьому місці, — розповідає Микола Муляр, — я завіз на город кілька машин торфокришки, обробив належним чином. І ось результат: що тут не посадиш, виростає значно більших розмірів від звичайного. Цьогоріч такими гігантами стали гарбузи. Один із них проситься до книги рекордів. Адже заважив аж 63 кілограми! Ми його поставили на вагу, не зриваючи, отож гарбуз продовжує рости. Хтозна, може він досягне і центнера. Але в будь-якому разі це буде не штучний рекордсмен, бо жодних добрив (ні органічних, ні мінеральних) я не застосовував.
Тим часом у чергу за насінням гарбуза-гіганта уже почали «записуватися» односельці Миколи Муляра. Кожному хочеться взяти на розплід бодай насінину. Зрештою, саме так і Микола Муляр започаткував гіганта — з одної насінини, взятої із великого сусідського гарбуза. Щоправда, посадив її природолюб не навесні, а восени. Як на диво, її не пошкодили морози.
Євген ЦИМБАЛЮК,Олександра ЮРКОВА.
Рівненська область.
 
На знімку: Микола Муляр з гарбузом-рекордсменом.
 
Фото Євгена ЦИМБАЛЮКА.