Лише один цукрозавод працює на Вінниччині. Перший солодкий пісок зварили на Томашпільській цукроварні, що входить до складу ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина». Решта десять підприємств, де мають намір переробляти цукристі, заготовляють сировину.
Причину незадовільного старту фахівці асоціації «Поділляцукор» пояснюють тим, що за такої не по-осінньому спекотної погоди грунт на бурякових площах став твердий, як цемент. Це ускладнило роботу бурякозбиральних комплексів. А ось на поля «Агрокомплексу «Зелена долина» випали невеликі дощі, зволожили грунт, тож тут одразу стали до роботи.
Загалом цукристі в області вирощують на 50 тисячах гектарів, що на десять тисяч гектарів менше, ніж торік. Але цукру, за прогнозами фахівців обласного управління агропромислового розвитку, зварять стільки, як і торік, — 235 тисяч тонн, передає наш власкор Віктор СКРИПНИК.