Футбол. Кубок країни. 1/8 фіналу. 12 вересня.
«Єдність» (Плиски) — «Шахтар» (Донецьк). 1:3. Голи: Ракицький, 44, Кравченко, 50, Наконечний, 56, Гладкий, 85.
«Шахтар»: Худжамов, Єзерський, Іщенко (Леонардо, 57), Шевчук, Ракицький, Дуляй, Полянський, Кравченко, Вілліан (Гладкий, 83), Агахова, 24, Фомін (Жадсон, 46).
«Єдність»: Шевченко, Полончук, Ятленко, Комар, Заварін, Іванов (Подус, 89), Романчук, Наконечний, Гаврильченко, Яворський (Шарій, 82), Богданов (Рудюк, 53).
«Фенікс» (Калініно) — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 1:2. Голи: Бобух, 10 — Гоменюк, 28, Селезньов, 85 (п).
«Сталь» (Алчевськ) — «Оболонь» (Київ). 0:3. Голи: Онисько, 5, Куценко, 27, Мирошниченко, 90.
«Кримтеплиця» (Молодіжне) — «Металург» (Запоріжжя). 1:2. Голи: Кучеренко, 90+2 — Алозі, 73, Польовий, 79.
«Таврія» (Сімферополь) — «Іллічівець» (Маріуполь). 4:2. Голи: Ковпак, 43, Платон, 51, 80, Гігіадзе, 58 (п) — Касьян, 65 , Ліма, 85.
«Металург» (Донецьк) — «Карпати» (Львів). 2:1. Голи: Фабіньо, 18, Дімітров, 24 (п) — Батіста, 87.
«Волинь» (Луцьк) — «Кривбас» (Кривий Ріг). 2:1. Голи: Олівейра, (6), Піщур, 83 (п) — Бартуловіч, 67.
«Металіст» (Харків) — «Динамо» (Київ). 0:1. Гол: Зозуля, 17.
«Металіст»: Горяїнов, Папа Гуйє, Обрадович, Майдана (Бордіян, 84), Едмар, Валяєв, Слюсар, Березовчук, Шелаєв (Олексій Єременко, 72), Коельо, Девич (Олійник, 46).
«Динамо»: Шовковський, Бетао, Алмейда, Хачериді, Мандзюк, Кравченко (Роман Єременко, 69), Маграо, Юссуф, Гіоане (Гармаш, 83), Зозуля, Шевченко (Мілевський, 69).
Вилучено Маграо, 90+2 (удар суперника ногою після свистка).
Отже, до чвертьфіналу з числа представників нижчих ліг чемпіонату України вийшла сама лише луцька «Волинь», котра ціною неабияких зусиль здолала «Кривбас». Гостро і напружено відбувався матч у у кримському селищі Калініно, де місцевий «Фенікс» мінімально поступився іменитому «Дніпру».
Завтра київське «Динамо» стартує у груповому раунді Ліги чемпіонів. Його матч у Харкові був останньою репетицією. Єдиний м’яч у ворота господарів гості забили після флангового проходу Тіберіу Гіоане і навісної передачі і влучного удару головою Романа Зозулі. Хоча територіальною перевагою володів «Металіст». Він створив кілька небезпечних моментів біля воріт киян. Однак бездоганно діяв досвідчений Олександр Шовковський. 
Валерій Газзаєв:
— Загалом, вийшла справжня кубкова гра, досить цікава. Іншого ми й не очікували, оскільки добре знали «Металіст», який тепер зосередився на виступах у внутрішньому чемпіонаті й кубку. Я дуже задоволений як результатом, так і грою. Ті футболісти, які сьогодні вийшли на поле, зробили все можливе. На жаль, у них мало ігрової практики, проте кожний виклався на сто відсотків.
— Отже, ви свідомо випустили на поле саме такий склад, бо думали про «Рубін»?
— Безумовно, це був головний пріоритет. Ми дали футболістам відпочити, особливо тим, хто грав за національні збірні. Ну і вже незабаром дуже важлива зустріч — перша в Лізі чемпіонів. З тих футболістів, які сьогодні вийшли на поле, повністю зіграли матчі за збірні тільки Мандзюк і Гіоане. Однак їхнє самопочуття дозволяло задіяти їх у цій грі.
— То що, основний воротар «Динамо» нині Шовковський?
— І Шовковський, і Богуш запрошуються до національної збірної. Вони обидва дуже висококласні воротарі. Сьогодні Сашко відіграв дуже добре.
Мирон Маркевич:
— Сьогодні була лише друга зустріч, коли ми зібрали майже весь торішній склад. Тільки окремі футболісти не грали — через дискваліфікації й травми. Не треба бути великим фахівцем, щоб не сказати про нашу перевагу. Але ми не забили, натомість «Динамо» мало один момент і реалізувало його. Але я радий, що сьогодні моя команда показала приблизно ту гру, що й торік. Єдина проблема — реалізація. Ну й необхідно віддати належне Шовковському, котрий зіграв практично без помилок...
І донецький «Шахтар», як ви вже помітили, проти представника другої ліги «Єдність» у Плисках також виставив далеко не оптимальний склад. «Від наших футболістів ми чекали більшого, — підбив підсумки зустрічі Мірча Луческу. — Багато хто з них претендує на місце в «основі», але коли їм надається шанс, вони не завжди виправдовують надії»...
Отже, до чвертьфіналу (матчі відбудуться в жовтні) вийшли: «Динамо», «Шахтар», «Дніпро», «Металург» (Донецьк), «Таврія», «Металург» (Запоріжжя), «Оболонь», «Волинь». Жеребкування відбудеться 23 вересня.
На знімку: Роман Зозуля (ліворуч) дякує колезі Тіберіо Гіоане за чудову передачу.
Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО (ФК «Динамо») .