Міжнародна федерація футбольної історії та статистики (ІFFHS) представила новий рейтинг найкращих клубів XX століття. До цього списку потрапили й два українські клуби.
Отже, рейтинг найкращих клубів XX століття (за версією ІFFHS):
1. «Реал» (Іспанія) — 563,5; 2. «Ювентус» (Італія) —466; 3. «Барселона» (Іспанія) — 458; 4. «Мілан» (Італія) — 399,75; 5. «Баварія» (Німеччина) — 399; 6. «Інтер» (Італія) — 362; 7. «Аякс» (Нідерланди) —332,75; 8. «Ліверпуль» (Англія) — 300,25; 9. «Бенфіка» (Португалія) — 299; 10. «Андерлехт» (Бельгія) — 231... 16. «Динамо» (Україна, Київ) —144,5... 162. «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — 8,0.
Відпочинок після трудів праведних
На наступний день після матчу відбірного раунду до ЧС-2010 з футболу в Мінську між збірними Білорусі та України (0:0) тренер нашої команди Олексій Михайличенко разом із сім’єю вилетів на відпочинок до Туреччини. Либонь, на нетривалий, бо вже за місяць збірна України проведе у Дніпропетровську черговий матч з командою Англії.
ЦСКА поміняв наставника
Колишній головний тренер іспанських клубів — «Севільї», мадридського «Реала» та англійського «Тоттенгема» Гуанде Рамос очолив московський ЦСКА. Іспанець позавчора прибув до столиці Росії і одразу провів перше тренування в новому колективі. А перед цим з посади наставника армійського клубу звільнили бразильця Зіко.
Контракт з Рамосом укладено до кінця цього року і буде продовжено залежно від результатів армійців під його керівництвом. Разом з 53-річним іспанцем в московському клубі працюватиме його співвітчизник Маркос Альварес, який допомагав йому і в «Реалі».
«Я відчуваю велике натхнення, бо ЦСКА — команда з великими традиціями. Прийшов, щоб допомогти клубу перемагати, особливо в Лізі чемпіонів, турнірі, успіху в якому прагне кожен в команді. Мета — пройти груповий етап. До речі, армійці ще ніколи не грали в плей-оф Ліги чемпіонів».