Хокей. Колишній киянин Руслан Федотенко побував на прийомі в президента США Барака Обами. Глава держави запросив до Білого дому хокейну команду-чемпіона «Піттсбург Пінгвінз», за яку грає тридцятирічний вихованець школи «Сокола».
«Піттсбург Пінгвінз» виграли цього року престижний у світовому хокеї Кубок Стенлі. Команда здобула перемогу у фінальній серії матчів над «Детройтом».
Президент США привітав хокеїстів із блискучою грою і заслуженою перемогою та подякував тренеру за чудову команду. «Щоб виграти такий кубок, треба принести неабиякі жертви. Для цього необхідна група гравців, які можуть вистояти попри травми, біль і невдачі. Однак, понад усе, необхідна справжня команда, яка міцно тримається разом, адже ніхто сам не може виграти Кубок Стенлі», — наголосив президент США.
Гравці «Піттсбург Пінгвінз» принесли свій приз до Білого дому, щоб показати його президенту і навіть дали потримати його. Команда підготувала Бараку Обамі подарунок — 44-й президент отримав від хокеїстів светр з емблемами команди та написом «Обама 44».