Рада Нацбанку попередньо затвердила засади грошово-кредитної політики на 2010 рік.
Передбачається, зокрема, що економіка вийде з рецесійної смуги, що забезпечить зростання ВВП на 3 відсотки, промислового виробництва — на 1,7, сільськогосподарського — на три відсотки.
Рада Нацбанку планує досягти позитивного балансу між експортом та імпортом у більш як 500 млн. грн. Нагадаю, негативне сальдо зовнішньої торгівлі, дякуючи девальвації гривні, у січні-липні цього року скоротилося у 3,5 разу. За цей період експортовано продукції на 20 млрд. 541,3 млн. доларів, імпортовано — на 23 млрд. 672,9 млн. доларів.
На думку банкірів, монетарна база і грошова маса 2010 року мають зрости на 6,8 відсотка, а інфляція сягнути 12 відсотків (грудень до грудня).
Глава Ради Нацбанку Петро Порошенко наголосив, що на момент розрахунків банкіри не одержали від уряду офіційних даних, тож користувалися доступною інформацією, узгодженою з Мінекономіки. Чи користуватиметься уряд результатами праці Ради Нацбанку під час обговорення проекту головного фінансового документа країни, стане відомо вже сьогодні. Видається, що у банкірів не більше шансів, ніж у Президента країни, який спрямував до уряду свої пропозиції до проекту держбюджету-2010.