А хабарництво та зловживання службовим становищем стали нормою у правоохоронній системі
Cтан злочинності в державі та координацію діяльності органів влади у протидії злочинним проявам та корупції обговорювали на вчорашньому засіданні Ради національної безпеки і оборони, яке провів Президент України Віктор Ющенко.
Глава держави назвав прикрим те, що протидія корупції використовується урядом як інструмент політичного тиску, прикладами чого є звільнення міністрів оборони, транспорту і зв’язку. «Жодного факту корупції не було покладено на стіл Генеральним прокурором», — нагадав Президент. Він закликав суддів та правоохоронців бути поза політикою.
«Правоохоронна система не виконує свого завдання — вона не може захистити українських громадян», — сказав Президент.
До того ж він підкреслив, що самі правоохоронці часто є учасниками таких порушень, і хабарництво, зловживання службовими повноваженнями стали нормою в цій системі.
Президент висловився за вдосконалення кадрової політики, внаслідок якої сьогодні до правоохоронних органів потрапляють люди, не віддані боротьбі за відновлення закону. Крім того, як повідомили «Голосу України» в прес-службі глави держави, до порядку денного засідання внесено питання і про концепцію створення системи суспільного телебачення й радіомовлення та хід впровадження цифрового телерадіомовлення в країні.
Ведучи мову про розвиток національного інформаційного простору, Президент констатував, що уряд провалив цю політику. Оскільки не виконав завдання, визначені в указі Президента, і за півтора року не зміг організувати громадське обговорення і, відповідно, запропонувати концепцію створення системи суспільного мовлення.
За його словами, на цьому етапі нагальним завданням є створення першого покриття цифрового мовлення до 2012 року.